Toyota Dream Car - Välkommen till den 12:e drömbilstävlingen

År 2004 ville vi starta en tävling som kunde förena fantasin hos barn över hela världen. Vi ville få barn att utveckla ett intresse för bilar och visa oss sina skapelser. Allt vi bad barnen om var att föreställa sig hur deras drömbil skulle se ut…

Vad är en drömbil?

Vi på Toyota tror att drömmar kan ta dig hur långt som helst, var du än bor. Hur kan din fantasibil göra världen lite bättre? Välkommen till den 12:e drömbilstävlingen! Allt du behöver göra för att vara med är att fundera ut hur din drömbil skulle se ut — precis som de barn och ungdomar som ritade förra årets vinnare gjorde — och sedan rita din bil och skicka den till oss.

Så här gör du för att vara med i tävlingen

Vem kan vara med?

Tävlingen är öppen för alla barn upp till 15 år, bosatta i Sverige. Tävlingen består av två delar. Först är det en tävling i Sverige. De 9 som vinner i Sverige går vidare till den globala tävlingen, med möjlighet att vinna en resa till Japan.

 

Vad behöver jag för material?

Ta ett papper i A3-storlek (A4 fungerar också) och använd vad du vill — pennor, kritor, oljefärger — för att rita eller måla din drömbil. Kom ihåg att göra en bakgrund så att vi kan se hur bilen ser ut i sin rätta miljö. Bara handgjorda ritningar eller målningar får vara med i tävlingen, så använd inte datorn för att göra din bil.

 

När måste jag lämna in mitt bidrag?

Vi vill ha ditt bidrag inlämnat hos din närmsta återförsäljare senast den 20 februari 2018.

 

Vad kan jag vinna?

Till att börja med är du med i den svenska delen av tävlingen där vår jury utser de tre bästa bidragen i varje åldersklass; max 7 år, 8-11 år och 12-15 år. Dessa nio vinnare belönas med var sin iPad och deras teckningar går dessutom vidare till vår drömbilstävling för barn över hela världen. Om din teckning når finalen i denna tävling kan du vinna en resa till Japan tillsammans en föräldrar och du får chansen att vara med på den stora prisceremonin i augusti 2018.

Hur anmäler jag mig?

1) Ladda ned anmälningshandlingarna

Be dina föräldrar att läsa tävlingsreglerna noggrant.

2) Fyll i anmälningsformuläret

Fyll i formuläret tillsammans med någon av dina föräldrar. Kom ihåg att ge din drömbil ett namn och en kort beskrivning.

3) Be någon av dina föräldrar skriva under anmälan

Din anmälan måste vara underskriven av någon av dina föräldrar för att vara giltig.

4) Lämna in din tecknade drömbil

Senast 20 februari 2018 vill vi ha din teckning och anmälningsformulär inlämnat till din närmsta återförsäljare. Om du behöver hjälp att hitta din närmsta återförsäljare kan du söka på din ort här.

Behöver du inspiration?

Det finns massor av sätt att hitta inspiration som gör det lättare för dig att rita eller måla din egen framtidsbil. Gör en lista, se dig om i naturen, prata med din familj, testa dig fram genom att klottra lite på ett papper, läs en bok, bläddra i olika tidningar, titta i skyltfönster, kolla på film, besök museer, utväxla idéer med kompisar — eller sätt dig bara ned, blunda och släpp lös fantasin.

Om du vill få mer inspiration kan du kika på några av förra årets vinnare. Lycka till!

Kategori 1 – upp till 7 år

Lova 7 år, ”Lovas sommarbil”. Lovas drömbil tankar från solen, och molnen blåser vind och hjälper till att köra. Bilen kör till den härliga sommaren som hon drömmer om. Ur avgasröret sprutar det glassar!

Billy 7 år, ”Djungeläventyret har börjat”. En pokébil som drivs av matavfall, den kan ladda mobiler, fånga Pokémons men sina pokébollsdäck, skjuta grönsaksfyrverkerier, har en pool med hopptorn på släp, ett ostbågeträd, inbyggda tv-spel och den korsar djungeln med massor av pandor.

Linnah 7 år, ”Flygande Glassbilar”. Jag har ritat flygande glassbilar. Man blir glad av glass. Man kan ha saker i struten. Det är roligt att flyga!

Kategori 2 – 8-11 år

Charlie 10 år, ”Toyota time”. Min bil kan resa framåt och bakåt i tiden. Men samtidigt vara miljövänlig genom att gasen som släpps ut hjälper växterna att växa fortare.

Iris 10 år, ”Bubbelbilen”. Jag har gjort en bil som drivs av vatten och såpa. På taket finns det solpaneler dom värmer upp bilen (rattvärme, rumpvärme). Lamporna har Toyotas märke på sig. Bilnycklarna har en knapp på sig, om man trycker på den öppnas taket och man kan hoppa in.

Astrid 8 år, ”Blomsterbilen”. Bilen drivs på blommor. Man kan öppna taket så att man kan sola i bilen. Bilen luktar blommor.

Kategori 3 – 12-15 år

Tina 15 år, ”Fuel Good”. Min drömbil är till för alla. Den går på solenergi och den producerar rent vatten och glädje åt människor, djur och natur.

Isabella, 14 år, ”Toyota Magnetic Fireball”.Isabella beskriver sin drömbil så här: Att de blir runda med stora hjul och många ljusa och fina färger. De är drivna av magnetkraften i marken och därför miljövänliga!

Linn 15 år, “My dream”. Min bild visar en av mina många drömmar. Jag hoppas på en framtid där mina barn kan leva i ett samhälle där människor kan samspela med varandra men även med naturen.